Vers Geweld

Ziggy Coertjens
ziggy@bouckenborgh.be
036418494

diamantwerk“Diamantwerk is een organisatie als ondersteuning voor jonge ondernemers.”

Diamantwerk

Het project is gericht naar jongeren en vrijwilligers die een interesse tonen op de technische uitwerking van evenementen.

We stimuleren een groep jongeren om zelf actief aan de slag te gaan met licht en geluid. Deze stimulatie wordt behaald door het organiseren van verschillende workshops rond dit thema. Zo creëren we een groep jongeren die zelfstandig aan de slag kan met het installeren en bedienen van licht en geluid tijdens verschillende evenementen of voorstellingen.

Niet alleen zal dit project jongeren en hun interesses activeren en omkaderen, ook biedt dit project de mogelijkheid om vrijwilligers te laten groeien in de gehele werking van het jeugdcentrum en het organiseren van evenementen.

Artist On Tour

In het project ondernemerschap wordt een onderdeel gewijd aan het thema ‘een band als ondernemerschap’. Hierbinnen wordt het concept van Artist On Tour uitgebreid naar de werking van het ondernemerschapsproject.

Artist On Tour is een samenwerking tussen het jongerencentrum en de jeugdvereniging in de buurt.  Hierbinnen organiseert het jongerencentrum een tour langs de verschillende activiteiten van deze (jeugd) verenigingen.

Het project is gericht naar jongeren die een interesse tonen in het actief spelen in een muziekgroep  en alles wat hier vast aan hangt.

We stimuleren een groep jongeren om zelf actief aan de slag te gaan met hun band als ondernemerschap.  Deze stimulatie wordt behaald door de bands mee te nemen in het artist on tour concept en zo extra speelkansen te creëren voor deze groepen.

Festival

Het project is gericht naar jongeren en vrijwilligers die een interesse tonen in het organiseren van optredens, fuiven, festivals en alles wat hier vast aan hangt.

We geven een opstartende organisatie, die reeds actief is met het organiseren van optredens/shows, de kans om op een grotere schaal een festival te organiseren.  Door een samenwerking met JC Bouckenborgh krijgt deze organisatie de kans om op een professioneler niveau te werken rond het organiseren van evenementen.  Niet alleen past de term ondernemerschap perfect binnen dit initiatief maar geeft dit de opstartende organisatie een enorme boost richting de professionele wereld.

Daarbuiten zetten we ons ook in op het:

  • Ondersteunen van (opkomende) artiesten. Dit door het aanbieden van podiumkansen en professionele coaching.
  • Aanbieden van educatieve workshops aan scholen en organisaties
Met als resultaat het aanbieden van steengoede events!
contact: ziggy@bouckenborgh.be

Vers Geweld is een bovenlokaal project met als doel de artistieke expressie van jongeren te stimuleren, binnen de brede discipline van de woordkunsten. Na twee audities werd een handvol jongeren geselecteerd, die in een intens traject over twee jaren professioneel werden ondersteund door gevestigde waarden uit de woordkunstenscene, waaronder de internationaal geroemde podiumdichters Andy Fierens en Carmien Michels.

De vier deelnemende jongeren (Lies Jo Vandenhende, Karolien Segers, Emke Goijens en Jorg Martens) hebben sinds januari 2017 de handen in elkaar geslagen om samen een slotperformance te bedenken voor Vers Geweld, die schommelt tussen klassieke poëzie en podiumpoëzie op een bedje van kleinkunst.

Voor meer informatie kan u terecht bij onze collega Tabarah Njie

Klaar om een stapje verder te gaan?

Wil je een stapje verder gaan met je onderneming? Maar krijg je toch nog graag extra ondersteuning van Diamantwerk? Dan is Haven iets voor jou!

Gedurende twee jaar kan je via Haven jouw producten verkopen, een klantenbestand opbouwen, reclame maken en meer leren over ondernemer zijn. Tijdens het traject leer je onder meer om een boekhouding bij te houden, administratie in orde te brengen en een financieel plan op te zetten. Zo krijg je de tools in handen om zelf een onderneming op te zetten. Na afloop van een traject stroom je uit als een zelfstandige ondernemer met een product dat er staat.

Doorheen het traject kan je altijd terecht bij onze collega Philippe voor vragen en ondersteuning.

Meer weten? Bezoek de website www.havencoop.be of kom eens langs in het JC Bouckenborgh!

logo_bobo_web

JC Bouckenborgh
info@bouckenborgh.be
036418494

Zelf iets organiseren?

Wij horen je verhaal graag! Neem contact met ons op.